lauantai 25. lokakuuta 2014

Itselleni hyvää

Ihana hetki. Lentokoneen moottori pörisee, ja selkä painautuu penkkiä vasten koneen kiihdyttäessä pitkin kiitorataa ja kohti pilviä. Korvat ovat lukossa, mutta takaisin paluuta ei ole, ainakaan hetkeen. Ajatus vapaudesta, jossa kaikki tuttu jää, kutkuttaa. En jää kaipaamaan mitään. En nyt vähään aikaan.

Hetken mielijohteesta lähdin hakemaan terveyttä ja hyvää mieltä Budapestin kylpylästä. Halusin aikaa itselleni omilla ehdoillani ja täysillä ilman ketään. Matka oli minun juhlani rankoille viime vuosille, jolloin en kyennyt matkustamaan. Kenties olen oppinut taas jotain. Ole rehellinen itsellesi. Mieti, mitä itse haluat. Etsi keinot toteuttaa itseäsi ja haaveitasi. Ennen kaikkea tee hyvää itsellesi muita loukkaamatta. Nauti elämästä!

Myönnetään. Olen ollut väsynyt ja ehkä jollain tasolla masentunutkin. Minkä vuoksi? Sitä en tiedä, sillä ainakin syöpäasioiden pitäisi olla reilassa. Ehkä mieltä on painanut kaiken rajoittuneisuus. Nyt fiilis on toinen. Teen vain puolta työpäivää, lepään ja urheilen. Kaiken lisäksi maailma kutsuu. 

Budapestissa palasin vielä hetkeksi kesään. Istuskelin Tonavan rannalla pikku hepenissä ja rouskuttelin aamupalapöydästä kähveltämääni omenaa, niin että posket kostuivat mehukkaista pisaroista. Samalla ihailin maisemia ja paikallista mieskauneutta. Pitkiä, tummia, hyvinpukeutuneita ja rennonnäköisiä. Komeuteen mahtui eksoottinen punatukka, Rupert Grint. Hän vaikutti yhtä eksyneeltä kuin minäkin ihmetellen Budapestin historiallista kauneutta. Hauskaa.


Suurkaupungin hälinästä pakenin keskellä Tonavaa olevalle Margaretin saarelle. Makailin ruohikolla ja annoin lämmön helliä kävelemisestä kipeitä jalkojani. Varpaissa oli useita vesikelloja, ja Compeed-laastarit olivat hankautuneet pois sukattomista jaloista. Lepäilin, unelmoin tulevista matkoista ja ihailin sinistä taivasta. 

Tamofen ja Zoladex ovat jättäneet jälkensä. Ihoni kutisee ja intiimipaikat ovat haavaiset rasvauksesta huolimatta. Terveyttä ja rentoutta etsin hotellini Gellertin kylpylästä, sillä maasta pulppuava lämmin vesi sisältää terveyttä edistäviä mineraaleja. Taivaan alla höyryävän altaan vesi pehmittikin ihoani ja rentoutti hieronnan jälkeisiä lihaksia. Kylvyn jälkeen saapui lämpö, syvä ja rauhallinen uni. Rentona ja virkeänä heräsin uutena uuden päivän elämyksiin.

Jokaiseen matkaan kuuluu kokemusten lisäksi shoppailu, muutama turistinähtävyys ja herkuttelu. Mielenkirjaani painan muistoja ja elämyksiä; arkisia tai ylellisiä, niitä pieniä elämän ihmeitä. Synkkänä päivänä kaivan kirjan, hymyilen hölmöilyilleni ja muistan lämpöisen rentouden. Yritän elää, jotta mikään unelma ei jäisi kokematta tai toteuttamatta. Joulukuussa kutsuu down under, Australia. 




6 kommenttia:

  1. Ihanaa! Varmasti tarvitsetkin ihan ajan kanssa toipumista henkisesti ja fyysisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihanaa :) Taidan olla vain hidas toipuja!

      Poista
  2. Tykkään kovasti matkastasi. Tämä kaupunki on minun lempikaupunkini, toki kävin siellä parikymmentävuotta sitten. Tänä syksynä oli tarkoitus suorittaa parin päivän kaupunkimatkaa, mietin kovasti Budapestia ja Barcelonaa. Barcelona kuitenkin voitti, toki, matka jäi suorittamatta parista syystä, mm. ebolaa pelossa. Mutta olen iloinen puolestasi, että kävit Unkarissa, kiitos valokuvistakin. Toivon, että työstressi nyt vähenee ja saat henkistä tasapainoa. Kysymyksiä mailatan sinulle erikseen.
    Australia... Kyllä, mielikuvituksesi on rikas, keksit herkullisia paikkoja. Suurena plussana on sinun vapautesi, kun pystyt jättämään kaikki hetkeksi taakse, neiti Sparrow.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neiti Sparrow kiittää ja kuitaa. Kyllä Budapest aina Barcelonan voittaa!!! :)

      Poista
  3. Olipa ihana postaus, jälleen!

    Syksy saapuu ja alan tässä kohta lenteleen pihapiirissäsi :) Terkuin talitintti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katselinkin että liihotit melko pulskassa kunnossa ;) Välillä kävit suihkulähteessä uimassa. Söpöä!

      Poista

Sarppa kiittää :D