tiistai 25. huhtikuuta 2017

Kävyt kantapäinäSaatana mitä linkutusta, ajattelin laivamatkalla kotiin ja katsoin vainoharhaisesti, tuijottiko jokainen omituista toispuoleista varpaisillani hipsimistä. Onneksi kaikki olivat keskittyneitä vain löytämään oman hyttinsä tai miettimään, missä tax-free on.

Hytissä paljastui taas se tosiasia, että kantapää oli poksahtanut auki kuin ylikypsä luumu ja vuotanut verta kenkään. Tietenkään hätävara-Compeedit eivät olleet mukana helpottamassa kipua ja kävelemistä. Haava ei sietänyt kosketusta, joten laivamatka ei taittunut humpaten vaan punkassa makaillen.

Kärsin jonkun sortin perinnöllisestä sarveiskerroksen paksuuntumisesta ja halkeilusta kantapäissä. Yleensä kehoitetaan välttämään raspausta ja hankaamista, mutta "sairaalloisessa" paksuuntumisessa sillä ei ole väliä, koska iho paksuuntuu joka tapauksessa normaalia nopeammin ja enemmän.

Kulutan innolla ihmeitätekeviä voiteita ja petyn joka kerta turhiin lupauksiin. Suurimmassa osassa luvataan pehmeyttä ja halkeamien ehkäisyä. Silti tilanne on joka kerta yhtä käpyinen rasvauskertojen jälkeenkin.

Mainoksen uhrina ostin kalliin Schollin velvet smooth -raspiaparaatin. Sen timanttinen hiontarulla riipi innokkaasti kuivettunutta nahkaa ja lennätti sitä ilmaan valkoisena jauhona. (köh köh) Pöllytyksen jälkeen kantapää oli kuumottava ja tuntui taas piikikkäältä, sillä hionta tuntui levittävän suomut auki. Jatkohionta silotti hiukan terävintä kärkeä mutta siinä kaikki.

Silikonisukat hommasin kantapäitäni hellimään. Ne pitävät kosteuden ja pehmentävät ihoa. Tosin pehmennyksen jälkeen jalat ovat hikisen märät ja vaikutus jää lyhyeksi. "Hoidon" jälkeen jalkapohjat näyttävät normaalin taaplaajan kantapäille, mutta palautuvat nopeasti "kävyiksi".

Kaupoissa ihastun sukkiin. Ihania kissakuvioita, tekstejä ja värejä, mutta ei aikaakaan kun sapelin terävät riekaleet riipivät mukavat sukat piloille, sukkahousuista puhumattakaan. Mutta mitäpä sitä ei tekisi sukkateollisuuden hyväksi. Hommaa sinäkin terävät kantapäät ;)
8 kommenttia:

 1. Minua auttaa sinkki suun kautta nautittuna.

  VastaaPoista
 2. Täytyypä kokeilla sitäkin. Kiitos!!!

  VastaaPoista
 3. Minäkin sain uuden ihon kantapäihin viikon jälkeen kun aloitin sinkin syönnin vahingossa. Sinkkiä oli magnesium plus tuotteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kokemuksen rintaäänestä!! Tätä täytyy testata ehdottomasti :)

   Poista
 4. Onko koskaan varmistettu ettei jalkapohjissasi ole jalkasilsaa? Minulla oli vuosia vuosia sitten silsatartunta pikkuvarpaan ja seuraavan välissä; kuumotti,kutisi,punoitti ja haavauma.Se parani paikallishoidolla,mutta jalkapohjan ulkoreuna ja kantapää alkoivat jossain vaiheessa oireilla - kuivumista,halkeamia,ihon paksuuntumista.Kantapää oli normaalin värinen,jalkaterän ulkoreunassa myös punoitusta.Ihotautilääkäri totesi noille alueille levinneen silsan ja sain siihen pitkän sisäisen tablettihoidon jolla se parani.Olin kokeillut jo kaikki mahdolliset rasvat sitä ennen.Välillä oireilu oli vähäisempää,välillä taas juuri noin kipeä kuin sullakin ettei jalalle voinut astua.Raspaaminen vain pahensi tilannetta aina hetken kuluttua.Minulla tämä oli vain toisessa jalassa.Aurinko vähensi oireita kesällä kun istuskelin jossain paljain jaloin.Kaikki kosteus pahensi ja jos joutui olemaan koko päivän sukat ja kengät jalassa ja jalat kostuivat.Vaiva ei ole uusiutunut.Toki jalat välillä kuivuvat mutta normaali rasvaus riittää nyt. Essi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joskus miettinyt ihan samaa, että voisiko olla. Ei ole asiaa varmistettu, mutta mulla ei ole koskaan ollut haavaumaa tai mitään muutakaan vaivaa varpaiden välissä. En tiedä, tykkääkö silsa asustaa rutikuivissa kantapäissä, joissa iho uusiutuu :o Mutta tsekkaamisen arvoinen asia! Kiitos, ihotautilääkärillä käynti voisi auttaa :D

   Poista
 5. Keinoiho voisi ainakin pehmentää ja säästäisi myös sukkia :)

  VastaaPoista

Sarppa kiittää :D