lauantai 10. toukokuuta 2014

Liikkaa ja voikkaa

Työt lähestyy ja kunto kohenee, vai koheneeko?

Viime vuodet olen ollut enemmän tai vähemmän a) väsynyt tai b) sairas. Peruskunto on rapistunut, ja pelkkä kävely saa hengen salpautumaan. Ilman läähätystä en selviä, jos pitäisi kävellä ja jutella samaan aikaan. Tietenkään en kehtaa kieli ulkoa suusta roikkuen liikkua seurassa ja puuskuttaa suureen ääneen. Teen sen vaivihkaa kuolemaa tehden ja toivon, ettei minun tarvitse sanoa sanaakaan. Jotain on tehtävä.

Palasin ruotuun ja menin jatkamaan tauolla ollutta jäsenyyttäni LadyLinella. Polvikipu, tenniskyynärpäät ja syöpä tekivät liikunnan harrastamisesta sen verran haasteellista, että jätin liikunnan pois kokonaan. Nyt yritän parhaani, että tilanne kohenee.

Peruskuntoni on nyt kartoitettu. Päätimme kunto-ohjaajan kanssa aloittaa alusta eli lihaskunnosta ja -huollosta. Tähän lisään ystäväni ohjauksella vesijuoksun. Tarkoituksena olisi liikkua 2-4 kertaa viikossa voinnin mukaan kevyesti ja pienin askelin edeten.

Great, eh?
Viikon verran olen viettänyt "uutta" arkeani. Päätäni särkee joka päivä. Huomaan saavani päänsäryn jo siitä, että tarkistan treenikamojen olevan mukana ja lähden ulos huushollistani. Jyskytys tuntuu päässäni koko treenin ajan sekä sen jälkeen.
Tosin huomasin saavani päänsäryn jo kampaajalla käynnistäkin. Sekin tuntui ylitsepääsemättömän vaikealta, vaikka olinkin tyytyväinen lopputulokseen. Oli piristävää saada harmaita hiuksia täynnä olevaan kuontaloon uutta väriä.

Tällä hetkellä puntaroin: mennäkö vai eikö mennä? Päässä alkaa jyskytys heti, kun alan touhuamaan. Jos lähden salille, se olisi tällä viikolla kolmas kerta. Mielialani kohoaisi mutta päänsärky tuskin. Suoraan sanoen alkaa masentamaan ja pelottamaan töihin paluu. Siellä pitäisi jaksaa pitää lankoja käsissä kahdeksan tunnin ajan ilman virheitä. Suoraan sanottuna olen kauhuissani jaksamisestani! Toivon vain, että elämä yllättää; tällä kertaa positiivisesti!

7 kommenttia:

  1. Joku viisas olisi varmaan päinvastaista mieltä mutta oman kokemukseni mukaan töihin paluu on kuitenkin erilaista kuin sairautta edeltävän fyysisen kunnon palauttaminen. En olisi sinuna kauhuissani: työhommat palaavat aika hyvin mieleen, mikä nostaa kummasti virettä ja itsetuntoa. Jospa ne jäsenetkin siitä perästä vertyisivät. Näin ainakin itse toivon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaatkin kokemuksen tissiäänellä :) Mua huolestuttaa jo toi lähteminen... En tiedä, mikä mua hermostuttaa tai pelottaa huushollin ulkopuolella :-/ Toivon, että menee ohi tai kohta kärsin jo pelkästä lääkepäänsärystä.
      Kahtellaan!

      Poista
    2. Toi tissiääni onkin tärkee jos kurkkuääni kärsii :)

      Pieni panikointi on ymmärrettävää, kun on kovia kokemuksia takana. Hyvin se silti menee - etkä kohta huomaakaan poissa olleesi. Tsemiä!

      Poista
  2. Toi ylin kuva on kyllä erittäin kuvaava :) Ihanaa punapää.

    Toivottavasti päänsärky antaa periksi.

    Terkuin talitintti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen itsekin ihan iloinen lopputuloksesta. Tosin ihmettelen, ettei tukkani ole kasvanut tämän enempää (2 cm). Kuitenkin viimeinen syto oli tammikuussa... No eipähän tarvi käydä niin usein kampaajalla :D

      Mietinkin jo, mihin olet lentänyt, kun pihapiirin on vallannut västäräkit :D

      Poista
    2. Heh hee, olen erittäin muuntautumiskykyinen tintti ;)

      Poista
    3. Ps. Sitten, kun hiukset alkoivat kasvaa, niin kasvoivat kohinalla. Ootas vaan, kohta ramppaat kampaajalla jatkuvasti, jotta saa pidettyä edes jonkinlaisen mallin lyhyissä hiuksissa ;)

      Poista

Sarppa kiittää :D