sunnuntai 1. joulukuuta 2013

"Olot"

aiemmin
Tip tip ja "olot" alkoivat. Tunsin silmieni pullistuvan, ja aloin humaltua. Sytosali muuttui uneliaaksi ja hiukan keinuvaksi. Taulutelkkarissa pyöri vanha suomalainen elokuva, jota muut salissa olijat katsoivat. Olin taas ainut "nuori" ja kapinallinen läppäreineen.

Puhuin niitä näitä ja tiilenpäitä, enkä jaksanut keskittyä mihinkään. Silmien paine kasvoi. Odotin räjähdystä, sillä aivot turposivat samaan tahtiin. Ne halusivat tilaa. Kallonsisäinen paine aloitti rummuttavan päänsäryn. Silmistä poksahtivat verisuonet, ja turvotusta kertyi kasvoihin.

sytojen jälkeen
Kotiin päästessä minulla oli sudennälkä. Luotin pahoinvointilääkkeen 24 tunnin tehoon, ja popsin kaikkea hyvällä ruokahalulla. Vatsa pullollaan menin "humalaa" pakoon peiton alle. Koko kehon valtasi outo ristiriita. Kehoni oli jäässä, mutta rintakehäni paloi. Rintakehän sisällä oli kuuma kuristava paino, enkä saanut henkeä. Ei aikaakaan kun oksensin suihkulähteenlailla vaatteille, matoille, seinille... Vessanpönttö osoittautui liian pieneksi. Hirveä sotku. 

nam, löytö eteisen seinästä
Seuraavat päivät eivät olleet sen hääppöisempiä, vaikka pahoinvointilääkkeitä napsinkin. Makasin 15 tuntia putkeen sikiöasennossa peiton alla, ja mietin, koska olo mahtaa tasaantua. Kylmät väreet skannasivat kehoani jatkuvasti päästä varpaisiin. Tilannetta ei muuttanut varustus, toppavaatteet ja peitot. Skannaus jatkui, ja hajut tekivät pahaa. Olo oli pitkälti migreenin, influenssan ja krapulan sekoitus. Erinomainen coctail.

Vihdoinkin siis "oloja"! Olin odottanut pahoinvointia ensimmäisestä sytostaatista lähtien. Näköjään neljäs kerta toden sanoi. Huolestuin jo hoitojen tehottomuudesta. Nyt sentään tuntui, että elimistössä tapahtui jotain. Syöpäsoluja laitettiin vauhdilla ojennukseen. Olo ei ollut hääppönen, mutta jotain ainakin oli tekeillä. Koin lohduttavana sen, että tunsin vihdoin jotain muutakin kun vitutusta ja ylemmyydentuntoa. Myrkyt laittoivat minut ojennukseen. Oloni on nöyrä taas. Elämä voittaa kaikessa kliseydessään, ja olen taas yhtä kokemusta rikkaampi. Tästä on hyvä jatkaa.


4 kommenttia:

  1. Wow, sä sit vedit koko rahan eestä oireilua :( ei hyvä... Toivottavasti on jo alkanut tasaantua?! Jaksamista.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos! Olo alkanut tasaantua. En tajua, miten en saa sun blogia lisättyä lukulistaan tms. aina tulee seuraava:Virhekoodi: bX-9uiy2 ??

    VastaaPoista
  3. Huh helvetti... rehellisesti kerroit asioista. Voimia!

    VastaaPoista

Sarppa kiittää :D